Η ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΜΑΣ

ΑΙΓΙΝΗΤΙΣΣΑ

Η Αιγινήτισσα είναι μιά από τις ωραιότερες παραθαλάσσιες περιοχές του νησιού. Βρίσκεται 6 Χμ. νοτιοδυτικά της πόλης, 1Χμ. πριν απ' το ψαροχώρι της Πέρδικας.

Εκτείνεται από την ομώνυμη παραλία και σκαρφαλώνει στον λόφο του Προφήτη Ηλία.Σ' αυτή την αμφιθεατρική έκταση βρίσκονται τα οικόπεδα του Οικοδομικού Συνεταιρισμού "Επιστημόνων-Διανοουμένων-Καλλιτεχνων Συν.Π.Ε." Στην ίδια βέβαια έκταση βρίσκονται και τα οικόπεδα και τα κτίσματα των μελών του Σ/ΜΟΥ. Όλα τα οικόπεδα είναι εντός οικισμού και επομένως είναι άρτια και οικοδομήσιμα. Έχουν έκταση από 500 τμ. και πάνω(μερίδα).Υπάρχουν βέβαια περιπτώσεις που διατίθενται δύο συνεχόμενα (2 μερίδες), οπότε έχουμε οικόπεδο άνω των 1000 τμ.

Ο συντελεστής δόμησης στον οικισμό είναι 0,4, επομένως αν κάποιος θέλει να κτίσει, στην μερίδα καλύπτει τα 200 τμ. Σαφώς μεγάλη επιφάνεια.

Ο Σ/ΣΜΟΣ διαθέτει οδικό δίκτυο πλήρες. Κάθε οικόπεδο έχει πρόσοψη στον δρόμο. Μπροστά από κάθε οικόπεδο περνά δίκτυο ύδρευσης του Σ/σμού και υπάρχει φρεάτιο υποδοχής υδρομετρητή.

Όλα τα οικόπεδα έχουν θεσπέσια θέα στον Αργοσαρωνικό, βλέπουν το Αγκίστρι, τον Πόρο, τα Μέθανα κ.λ.π. Από ψηλά η θέα είναι ακόμη πιο φαντασμαγορική αφού βλέπει και την ακτογραμμή της Αττικής.

Από την πλαγιά της Αιγινήτισσας η δύση είναι απαράμιλλη, συγκρίνεται μόνο με την δύση από την Καλντέρα της Σαντορίνης.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο αυτό που λέγεται ότι " όποιος μπορεί να ζεί στην Αιγινήτισσα είναι ευτυχής, διότι η Αίγινα είναι ένα νησί στο οποίο αξίζει να ζει κανείς"