ΑΙΓΙΝΑ

Submitted by Super User on Τετ, 26/09/2012 - 09:02
in Offers

Ένα από τα ωραιότερα νησιά του Αργοσαρωνικού στο οποίο αξίζει κανείς να ζεί ή και να το επισκέπτεται όταν θέλει να ξεκουρασθεί,να χαλαρώσει,να διασκεδάσει είναι η ΑΙΓΙΝΑ. Η Αίγινα με το θαυμάσιο κλίμα,την καθαρή θάλασσα,τις ωραίες παραλίες,...

τα γραφικά σοκάκια με τα ταβερνάκια και τους παραδοσιακούς μεζέδες,το κρασί, το ούζο και το τσίπουρο,βρίσκεται μόλις (40΄- 60΄) από τον Πειραιά. Η Αίγινα με το θαυμάσιο κλίμα,την καθαρή θάλασσα,τις ωραίες παραλίες, τα γραφικά σοκάκια με τα ταβερνάκια και τους παραδοσιακούς μεζέδες,το κρασί, το ούζο και το τσίπουρο,βρίσκεται μόλις (40΄- 60΄) από τον Πειραιά.
Ιστορικά, η Αίγινα πήρε το όνομα της από την "ΑΙΓΙΝΑ" κόρη του Αισώπου και σύζυγο του Δία.
Στους νεώτερους χρόνους επί Καποδίστρια, υπήρξε η 1η πρωτεύουσα του Ελεύθερου Ελληνικού Κράτους.
Στο νησί διατηρούνται ιστορικά μνημεία, όπως ο ναός της Αφαίας, που ήταν αφιερωμένος στην Θεά Αθηνά.Ο αρχαιολογικός χώρος της Κολώνας κ.λ.π.
Στο εσωτερικό του νησιού, βρίσκεται το θαυματουργό Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου όπου φυλάσσεται η κάρα του.
Η Αίγινα είναι επίσης γνωστή α) για την πολιτιστική ζωή της. Πολλοί καλλιτέχνες που έχουν τις βίλλες τους στο νησί, συμβάλλουν με τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους στην ανάπτυξη και προβολή καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.β) γιά το Φυστίκι, χαρακτηριστικό αιγινήτικο προϊόν, με μοναδική ποιότητα και γεύση.

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ

Photo Gallery

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οικοδομικός Συνεταιρισμός Επιστημόνων - Διανοουμένων - Καλλιτεχνών Σ.Π.Ε.

Κρατίνου 7, Αθήνα
2103216720, 694 54 68 940